Ayurvedisk Mor&Barn program

Anne Højer MASSAGE © 2010  

Barsels- og babymassage

 Maharishi Ayur-Veda Mor & Barn Program

-styrke, glæde og velvære efter fødslen

Kom hurtigt til kræfter og i balance efter fødslen med

det årtusindgamle naturlige sundhedssystem Ayur-Veda.

Ayurvedisk massage til den nybagte mor flere dage i træk giver dyb hvile, udrensning og bedre og længere søvn til både mor og baby.

Mor & Barn Programmet giver nybagte mødre mulighed for hurtigt at komme til kræfter og få hvilet ud efter fødslen. De får det fornødne overblik, en god intuition og bliver afslappede og glade, og følelserne for det nyfødte barn kan komme fuldt til udtryk. Barselsperioden er en dyrebar tid, som er meget kort så hvert sekund skal nydes.

Mor og barn programmet har en forebyggende effekt på ubalancer, som kan værre en følge af, at kroppen ikke er kommet i balance efter fødslen.

  • Fordøjelsesproblemer, luft i maven og vægtproblemer
  • Søvnbesvær og træthed
  • Ømhed i muskler og led
  • Fødselsdepression

Med Mor & Barn programmet kan disse problemer mindskes eller helt undgås.

Mor & Barn programmet omfatter:

Massage af den nybagte mor i eget hjem, incl. hvile

Gode råd om kost og levevis (forælderhefte på 24 sider)

Instruktion i babymassage

Massagen:

Det er en forudsætning, at barnet passes af en anden, så moren kan føle sig fri til at slappe fuldstændig af under massagen. Massagen består af blide strygninger med varm olie, og er meget behagelig, beroligende og afslappende. Under massagen har kroppen rig lejlighed til at regenerere og slippe af med trætheden, så styrke og balance kan bygges op indefra.

Hvile og bad:

Efter massagen følges du ind i soveværelset, og puttes i din egen seng med to varmedunke - under lænden og på maven. Det er vidunderligt at ligge her de næste 30 min. (eller længere hvis du falder i søvn) og nyde følelsen af den velvære, som massagen har efterladt i kroppen. Varmedunkene spreder varme og harmoni til maveregionen, fordøjelses- og tarmsystemet og livmoderen, ja til hele kroppen. Efter hvileperioden følger et varmt bad, hvor de urenheder og affaldsstoffer, som er løsnet under massagen og hvilen, kan komme ud af systemet.

Kost og levevis:

Du lærer, hvad du skal spise for at styrke din fysiologi, og hvad du skal undgå af hensyn til barnets fintfølende fordøjelsesystem, så kolik og lignende kan undgås.

Du får råd mht. rutine for mor og barn. Moren bør få så meget hvile som muligt de første uger efter fødslen. Undgå f.eks. for mange gæster, da den nye familie har brug for tid og ro til at lære hinanden at kende.

Babymassage:

Ayurvedisk babymassage er en enkel, men dybtgående og afslappende massage. Både børn og forældre nyder den tætte kontakt, og børnene bliver gladere og sundere og mere modstandsdygtige over for sygdom.

  • Fremmer det kærlige forhold mellem barn og forælder
  • Forbedre barnets fordøjelse og styrker immunsystemet
  • Giver god og rolig søvn

Barselskvinden:

Nutidens barselskvinde må lære at bede om og tage imod den nød-vendige omsorg. Barselstiden skal være en tid, hvor man nyder hvert et øjeblik og har overskud.

Efter fødslen ser vi beundrende og undrende på det nyfødte barn og tænker på, hvad vi kan gøre for at barnet kan få en god opvækst. I vores iver efter at opfylde barnets behov, glemmer vi ofte, at den vigtigste forudsætning, for at barnet kan få en god start i livet, er, at moren har det godt. En træt, nervøs og stresset mor kan ikke give sit barn den sammen ømhed og omsorg, som en mor der er udhvilet, glad og veloplagt.

Når jeg masserer moren, kan jeg se, hvordan hun nyder det i fulde drag. Hun har brug for omsorg og opmærksomhed - for at der er nogen der også tager sig af hende.

Hvordan foregår det:

Jeg kommer med mit transportable massagebord, lagner, håndklæder og massageolie samt afdækningsplast mv. Jeg stiller mit udstyr op i et velopvarmet rum, reder sengen og gør varmedunkene klar. Når du er klar, går vi i gang med massagen som varer ca. 1 time, derefter hviles 30 min., og så et bad. Det er ideelt med 7 dages massage i træk eller mere, men mindre kan også gøre det. Startes gerne hurtigst muligt efter fødslen. Og når navlestrengen er faldet af, lærer jeg jer den enkle Ayurvediske babymassage som kan bruges mange år fremover. Ja, lige så længe barnet har lyst.

Kontakt og bestilling:

Da jeg desværre ikke længere har mulighed for at tage ud og give disse behandlinger henviser jeg til min kollega:


Kristin Ranes

+47 416 77 668

Kristinranes@Yahoo.no


Kristin har base i Norge, Malmø, Kokkedal og Køge.

Kristin er uddannet som Ayurveda terapeut i USA og har arbejdet proffesionelt i mange år med Mor&Barn programmet og Ayurveda. Kan varmt anbefale hende.

Du har mulighed for at prøve

en Ayurvedisk massage inden fødslen her hos mig i Køge.

Kontakt mig for pris og aftale

♥ Ayur-Veda terapeut Anne Højer • 51 23 16 01 • AnneHoejer@gmail.com 

Med Mor & Barn massage er det muligt at fjerne trætheden og genvinde styrke og overskud.

Herved forebygges mange helbredsproblemer, som kan opstå, hvis kroppens balance ikke genoprettes efter fødslen.

Erfaringer med Mor & Barn programmet :

Birgitta Liljekvist

Udtaler efter 14 dage med Mor & Barn programmet "Efter min første graviditet var jeg i en "tåge" af træt-hed i meget lang tid. Træt-heden fra denne fødsel er borte - og det føles så skønt. Nu føler jeg klarhed og glæde." 

Jannie Jørgensen:

"Mor & Barn Programmets oliemassage gav mig en meget dybtgående ro, som gjorde, at jeg slappede fuld-stændig af. Kroppen blev tung og mæt af velvære, som varede hele dagen. Massagen er blid, varm og rolig - som en mors kærlige hænder."

Gertrud Andersen:

"Jeg fik koncentreret hvile 1½ time hver dag - og det var guld værd. Skulle det blive en anden gang, et nyt barn, ja, så vil jeg gerne investere i Mor & Barn massage, nyde det og bruge oveskuddet til hele familiens bedste."

Erfaringer med babymassage:

Rigmor og Erik Säfsten: "Vi har givet Christina oliemassage, siden hun var 10 dage gammel, og har nydt denne hyggestund hver eneste dag. Hendes øjne lyser af begejstring, og hun er i vældig godt humør. Man får en meget fin kontakt med sit barn, det føles som systematisk leg og kærtegn. En meget fin måde at nære kærligheden mellem forældre og barn på."

Bob Sagevid:

"Vi giver Jim massage hver aften. Hans søvn bliver mere sammenhængende og roligerer, hvilket også giver os en bedre søvn. Det er skønt for mig som far at give babymassage, Jim bliver så glad, han nyder det og griner og pludre."

Lone Johannesen:

"Jeg giver Christel massage hver formiddag, så har hun glæde af det resten af dagen. Efter en lang mid-dagslur vågner hun frisk og veludhvilet og klarer resten af dagen med et smil. Des-uden sover hun igennem hele natten. Det er min opfattelse, at massagen har givet Christel, der nu er 7 mdr. en mere harmonisk tilværelse."